marți, 1 ianuarie 2019

Selectiuni din programul de Revelion



Mai intai am asteptat cuminti sa vina Revelionul. Ema era gata-gata sa adoarma. Totusi, printre gene il pandea pe Revelionul asta mai ceva ca pe Mos Craciun.







Ca sa nu ne prinda Revelionul nepregatiti.... ne-am pregatit. Nu spunem cu ce. Promit solemn, cu martori, sub semnatura si, in plus, jur si pe rosu, ca nu ma mai ating cel putin doua luni de-acum inainte de dulciuri. Daca zic "doi ani" poate nu ma credeti. Iar daca zic "doua eternitati" o s-o luati in gluma.




 Apoi a venit Revelionul si.... am ciocnit. Ei... si voi acum!..... sunteti prea curiosi!.... chiar vreti sa stiti tot...  si cu ce am ciocnit, adica.... 








Dupa orele 12 trecute fix ne-am mai pregatit o data.  Pai, de ce credeati ca am ajuns sa promit atat de solemn, cu martori, sub semnatura.... ?




Am avut grija si de Bubulina, desigur, caci, din momentul in care l-a vazut pe el, Revelionul, a inceput sa tremure, mititica. Intelesese brusc ca Revelionul asta trebuie urmarit de toata lumea si impuscat. Nu stim la voi cum a fost, dar la noi cam tot cartierul il urmarea si il impusca pe Revelionul asta dubios.  Iar Bubulina era tare nedumerita, caci il asteptase cu atata ardoare! Iar acum avea sa-l vada ciuruit. S-a declarat cam furioasa pe oamenii cu pocnitori, artificii si alte asemenea arme de impuscat revelioane.



In cele din urma, s-a linistit langa noi, in bratele noastre. Dar foarte greu. Ne-a declarat ca este consternata de toata aceasta incrancebnare a oamenilor impotriva acestui revelion care, totusi, nu parea a fi atat de periculos, agresiv si nici vorba de eradicat cu gloante colorate, stralucitoare si pocnitoare indreptate spre cer.




Azi dimineata s-a trezit un pic turmentata. Era inca afectata de ororile ce s-au abatut asupra bietului revelion. Auzi, dom'ne, dupa ce ca vine doar o singura data pe an si - culmea! - nu sta mai mult de o fractiune de secunda, toata lumea il pandeste, il vaneaza si il impusca fara mila! Cum este posibil asa ceva? Pentru ce? Doar pentru ca aduce un nou an? Asta sa fie vina lui atat de neiertat? Este incredibil. Sa nu va mirati daca Bubulina va depune o reclamatie la Oficiul Galactic al Drepturilor Cainilor si Pisicilor din aceasta parte a Galaxiei. Nu se mai poate tolera asa ceva! 


In final a concluzionat ca Revelionul 2019 trebuia sa fi venit mai demult, cumva, sau mai pe furis, poate ar fi scapat de vigilenta oamenilor si nu l-ar mai fi impuscat toti din toate partile. A vazut ea la televizor cum s-a tras in el pe toata planeta, de parca  ar fi fost o Revolutie, ceva. O Revolutie cum alta n-a mai fost! Pare-se ca 2019 asta este cel care revolutioneaza tot. 

De la Revelionul 2019 din Bucuresti a transmis reporterul de serviciu: Ema-Bubulina! 

Hai, sa fiti fericiti si sa nu mai trageti cu artificii in Revelioane! Pe bune!

Bucuresti: 01.01.2019

*** 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)