marți, 13 noiembrie 2018

Toti pentru unul, unul pentru toti





Multi oameni au destine si vocatie de luptatori in aceasta lume. Ii stim din istorie si ii vedem peste tot in jurul nostru. Lor le datoram multe din atributele vietii moderne. Unii devin eroi, altii martiri, si multi ajung sa fie recunoscuti ca invingatori chiar si daca nu au lauri pe frunte si nici nu sunt urcati pe socluri. A fi luptator presupune a avea o chemare in acest sens, un rost, o determinare mai presus de ratiune si anumite abilitati. Tenacitatea, curajul, destoinicia, forta interioara, priceperea mobilizatoare, rezistenta la provocari si altele. Presupune o viziune si o indemanare majora in utilizarea instrumentelor de modelare a exteriorului omenirii.

Dar mai sunt si aceia care n-au venit in aceasta lume pentru a fi luptatori. Ei au alta menire, alt destin, la fel de importante. Ei au venit sa mangaie, sa aline, sa sustina, sa vindece si sa aduca zambete, incredere si frumusete in sufletele semenilor lor pentru a se putea bucura de viata imbunatatita prin eforturile celor de mai sus. Ei se folosesc de alte instrumente in demersul lor, unele care sunt dedicate modelarii interiorului omenirii. Rabdarea, sensibilitatea, intelegerea, compasiunea, blandetea, vorba calma si linistita, privirea blajina, umorul si metaforele, uneori jucand chiar roluri de poveste sau de teatru prin intermediul carora ofera povete intelepte, cuvinte tamaduitoare, lectii vindecatoare sau frumusete.
 
Uneori se intampla ca "luptatorii" sa faca apel la lupta si sa se revolte ca nu li se raspunde din ce in ce mai masiv la chemarea lor. Dar intotdeauna vor raspunde la apel doar cei in interiorul carora se aprinde "flacara luptei", cei care isi simt sau isi recunosc spontan vocatia "luptatorului". Mangaietorii se vor manifesta pentru implinirea aceluiasi scop comun in alt fel, pe o alta cale, folosind instrumentele ce le sunt proprii, firesti, conform chemarii lor. :)

Si mai sunt si aceia, foarte putini, care intrupeaza si spiritul razboinic (dintr-un anumit punct de vedere) si spiritul mangaietor. Ei vin sa schimbe radical energia lumii spre binele tuturor. Sunt rari si au destine de Avatari. Iisus a fost unul dintre acestia.

Ce lume armonioasa, echilibrata si frumoasa se creeaza din ingemanarea eforturilor tuturor celor de mai sus! 

Liliana P. 

13.11.2018

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)