sâmbătă, 20 octombrie 2018

Shadowland - recomandare film




Unii oameni sunt foarte profunzi in intelect si par foarte intelepti, insa aceasta intelepciune le-a fost cladita prin asimilare de informatii, prin invatare si rationare, nu pe experiente proprii. La acest capitol, respectiv, al experientelor de viata, ei sunt complet nepregatiti, inadaptati, fragili si vulnerabili.

Alti oameni, desi lasa, in aparenta, impresia unor naivi cu comportament copilaresc si superficial, ei au o bogata experienta in spate care le-a adus o intelepciune profunda a vietii mai presus de cea a intelectului cult, erudit.

Despre asta este vorba... "daca inveti pentru a sti, singur, nu vei sti niciodata" . Experienta vietii alaturi de altii, nu intelectualizarea vietii.

Anthony Hopkins intr-un rol ambivalent, care penduleaza de la profunzimea intelectului si a discursului despre exterior spre profunzimea experientei de viata din interiorului dispursului sau trait la propriu. Traindu-si suferinta proprie (nu doar contempland suferinta altora), i se zdruncina intreg esafodul principiilor sale fata de viata si fata de Dumnezeu. Parerea mea. :)
Filmul este ecranizarea unui fapt real.
link trailer : https://www.youtube.com/watch?v=NLKS0XGRYi8&fbclid=IwAR1tv7KLazgGOtsBSaz_VPNJXKB1xLzeP8zfxAvmMJpDcCn3KyoF0uTHjYQ



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)