miercuri, 10 octombrie 2018

Recomandari filme - seriale de epoca (BBC)




In ultimele saptamani am vazut cateva seriale BBC pe care le recomand celor care vor sa vizioneze filme "cuminti", adica fara viorenta, cruzime si fara drama intensa, grea, consumatoare emotional.

Recomandari film 1: "North and south" (2004) 
 
Mai intai aduc aminte de miniseria "North and south" (2004) 

link trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=eXZrYgrwAoM




Recomandare film 2: Wives and daughters (sotii si fiice1999) 
miniserie-tv

Iubirea, sentimentul care, trait diferit de fiecare personaj in parte, ridica sau coboara, construieste sau darama, salveaza sau chinuie sufletele proprii sau ale altora.

In majoritatea filmelor produse de BBC are loc o dezbatere, mai mult sau mai putin voalata sau, adesea, ostentativa, asupra conflictului interior: iubirea dincolo de orice prejudecati, de orice obstacole, cu orice pret? Sau respectul fata de regulile bunelor moravuri, a bunei cuviinte sociale, a bunului simt si a bunei educatii? 

Fiecare epoca a avut sau are cutumele ei, limitele si constrangerile sociale specifice, insa epocile trecute au excelat in ele, iar povestile de iubire de atunci au servit ca subiecte marilor scriitori si filmografi ai lumii. Ele au oferit lectii, exemple si concluzii pentru generatiile urmatoare ca "asa DA" sau "asa NU". 

link   https://www.dailymotion.com/video/xxghfi

Recomandare film 3: Forsyte Saga

Acum suntem in curs cu vizionarea acestui serial captivant. Filmul este o ecranizare dupa romanul binecunoscut si, chiar daca este plin de intrigi specifice acelei epoci si chiar daca subiectul romanului/filmului se cladeste pe tradari de tot felul, tema principala (care justifica multe din actiunile personajelor) este iubirea. Care poate fi atat ingenua, pura, sincera si pasionala, cat si, in extrema cealalta, obsesiva, maladiva si chiar distrugatoare de destine.

Oricum ar fi, iubirea este un subiect foarte bine ecranizat in filme de catre BBC.

Vizionare placuta!






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)