luni, 18 iunie 2018

Fidelitatea in cuplu




"Fidelitatea in cuplu este in primul rand o chestiune de armonie energetica, nu doar o chestiune psihologica. Daca din punct de vedere psihologic infidelitatea poate fi mascata prin comportament, din punct de vedere energetic orice infidelitate determina fisuri in campul energetic al cuplului, prin care se scurge energia catre personajul care "paraziteaza" cuplul. Desi se considera ca o mica aventura nu "strica" daca nu e bazata pe sentimente, ea aduce mari prejudicii echilibrului energetic al cuplului. 

Partenerul " inselat" percepe la nivel energetic bariera pe care " intrusul" a generat-o si incepe sa devina rece in relatie, chiar daca nu e constient ca a fost inselat. Iar partenerul infidel ar trebui sa fie sincer cu el insusi si sa admita ca nu iubeste cu adevarat. Atunci cand iubesti cu adevarat esti atat de preocupat de partenerul tau incat nu mai ai disponibilitate pentru aventuri cu alte persoane. Cred ca fiecare om , inainte de a analiza comportamentul partenerului , ar trebui sa analizeze propriul comportament. Masura in care este indisponibil pentru alte persoane de sex opus, inafara partenerului sau , este masura propriei capacitati de iubire in cuplu. In masura in care , in mod natural, nu are nici cea mai mica disponibilitate pentru relatii amoroase cu alte persoane, poate spune ca iubeste cu adevarat. 

Cand iubesti cu adevarat, fidelitatea este fireasca si naturala. A spune ca iubesti o persoana dar esti disponibil si pentru altele inseamna sa te minti pe tine insuti. Oamenii sunt mereu in cautarea partenerului ideal si asta ii face vulnerabili la infidelitate atata timp cat nu-l gasesc. Din punctul asta de vedere poate ar fi bine sa privim lucrurile invers. Atunci cand in mod natural si firesc esti fidel, inseamna ca iubesti cu adevarat. Daca ambii parteneri simt la fel atunci armonia cuplului este in siguranta. Daca doar unul simte asta , mai devreme sau mai tarziu armonia cuplului dispare, chiar daca cuplul ramane ca atare din diverse alte considerente, pentru ca in iubire , pentru a deveni UNUL , e nevoie de doi, altfel se traieste singuratatea in doi, din perspectiva celui inselat, si in " mai multi ",din perspectiva celui care inseala. 

O problema controversata este acceptarea infidelitatii partenerului, in numele iubirii neconditionate. Nimic mai fals. Infidelitatea trebuie acceptata doar ca lectie de viata, nu tolerata in cuplu. Iubirea neconditionata incepe cu tine , si daca nu te iubesti suficient incat sa revendici reciprocitatea, atunci faptul ca esti inselat este doar o lectie de viata din care tocmai asta ar trebui sa inveti : ca "dragostea se face in maxim doi" M <3 G Sursa - Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)