marți, 7 aprilie 2015

Momentul alegerii


 
Priveşte-te în oglindă, analizează-te şi răspunde-ţi la următoarea întrebare: recunoşti că te-ai schimbat aproape radical faţă de aceea care erai în urmă cu aproximativ 3-5 ani?

Eşti altfel, nu-i aşa? Te simţi altfel, gândeşti altfel, vorbeşti altfel, te comporţi altfel.
Nu-i aşa că eşti mult mai tânără, mai frumoasă, mai împlinită şi mai fericită?
Este evident, eşti diferită.

Ce a dus, oare, la această schimbare?
Viaţa ta a luat un curs total diferit faţă de drumul tău anterior? Ai trecut prin evenimente dramatice, ori de mare anvergură, ori cu implicaţii majore, care ţi-au influenţat direcţia? A fost cineva care te-a deviat de la calea pe care mergeai înainte? A fost cineva care te-a împins, ori te-a eliberat, ori cineva care te-a atras pe o nouă cărare? A fost altcineva acolo? Sau poate, nu cumva, tu, singură numai tu, ai ales? Priveşte în urma atentă… insistă… caută… ai găsit?... daaa, momentul acela…

A fost nevoie doar de o singură alegere diferită şi tot caruselul în care te învârteai până atunci s-a spulberat, generând alte şi alte alegeri noi, tot mai diferite faţă de cele de dinainte. Atunci, în acel moment al deciziei TU AI ALES să accepţi schimbarea. Din acel moment ai dat frâu liber tuturor oportunităţilor de manifestare într-o nouă paradigmă. Din acel moment ţi-ai dat voie să fii altfel. Acela a fost cu adevărat un act de curaj.

Nu ţi-a spus nimeni dacă îţi va fi uşor sau greu. N-ai ştiut cu ce urma să te confrunţi. Nu te-a prevenit nimeni asupra provocărilor ce urmau să-ţi iasă în cale, asupra emoţiilor ce aveau să te năpădească, asupra gândurilor pe care trebuia să ţi le înfrânezi. Nu ţi-ai imaginat nici iubirea ce avea să te învăluie ocrotitoare, nici bucuria şi nici recunoştinţa pe care aveai să le simţi pentru curajul şi determinarea cu care ai pornit la drum, pentru răbdarea şi înţelegerea fiecărui pas.

Acum, că eşti altfel, schimbată, priveşte o clipă înapoi şi răspunde la următoarea întrebare: dacă ai fi din nou acolo, în locul şi în momentul acelei decizii, ai mai face aceeaşi alegere, ai mai porni pe acelaşi drum?

De fapt, nu răspunsul contează. Ceea ce contează este să înţelegi că tot ceea ce ai trăit în trecut te-a ajutat să devii ceea ce eşti în acest moment, că totul a fost înspre binele tău cel mai înalt, oferit ţie pe măsura ta, în ritmul tău, pe puterile tale. Nimic în plus, nimic în minus. Ai avut nevoie de această cale pentru a ajunge să conştientizezi cum, de ce şi în ce anume te transformi.

ştiind că acum eşti altfel datorită deciziei de atunci, poţi să înţelegi că numai tu eşti direct responsabilă pentru ceea ce devii. Decizia pe care o iei în acest moment şi ceea ce alegi acum va produce schimbarea pe care o vei contempla în viitorul nu prea îndepărtat.

în concluzie, înainte de orice alegere, priveşte-te în viitor şi imaginează-ţi ce schimbări îţi vor aduce deciziile tale.

Bucuresti : 07.04.2015

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)