miercuri, 11 martie 2015

Ce este cel mai important pentru mine?

 
 
 
Întreabă-te chiar acum:
„Ce este cel mai important pentru mine? Care este esenţa sensului vieţii mele?”
Pune răspunsul tău în cuvinte şi adună-le pe o pagină, în scris. Vei fi surprinsă de efectul lor. Abordarea ta să fie complet sinceră şi deschisă. Doar astfel vei primi din partea Sinelui tău interior adevărul tău cel mai înalt.
 
Răspunsul îţi va servi ca îndrumare a paşilor spre înainte.
Te va ajuta să nu te rătăceşti prin labirintul acestei lumi. Te va ajuta să nu ocoleşti pe cărări lăturalnice, să nu întârzii, să nu te descurajezi, să nu suferi inutil, să nu te pierzi. Te va ajuta să înţelegi când este timpul să porneşti din loc şi când să te opreşti, când este cazul să primeşti sau să dăruieşti, când este nevoie să ceri iertare sau să ierţi. Te va ajuta să speri, să crezi si să îndrăzneşti, să nu renunţi şi să-ţi dai seama dacă trebuie să faci ceva în plus sau în minus, ori dacă trebuie să procedezi altfel pentru a ajunge acolo unde meriţi, pentru a obţine optimul din ceea ce vrei, pentru a te bucura pe deplin de ceea ce iubeşti. Te va ghida înspre destinaţia ta, înspre împlinirea destinului tău. Astfel, ştiind către ce te îndrepţi, vei putea să fii mai atentă, mai prudentă, mai vigilentă pe drum, pentru a nu te lăsa distrasă de prea multele detalii şi cărări care îţi vor ieşi în cale.
 
Întreabă-te: Ce este cel mai important pentru mine? Să fie mai intens sau mai repede? Mai frumos sau mai bine? Mai complet sau mai relaxant? Mai grandios sau mai emoţionant? Mai aproape sau mai misterios? Mai adevărat sau mai simplu? Mai sigur sau mai pur? Mai mult sau mai liniştit?
 
Prea multele detalii pot aduce un plus de frumuseţe, dar grija pentru ele uneori îţi poate afecta liniştea, pacea şi bucuria unor momente preţioase. Ele te colorează, dar te şi consumă.
Verifică din nou lista şi vezi ce poţi şterge de pe ea din toate cele care au o prioritate redusă. Şterge cât mai multe din ea. Simplifică. Alegerile tale te reprezintă, spun ceva despre tine, dar, înainte de orice, acestea trebuie să te ajute să ajungi la destinaţie în modul cel mai armonios cu putinţă şi cu bucurie.
 
Simplifică-ţi viaţa cât de mult poţi. Simplifică-ţi drumul pe care mergi, visele, năzuinţele, alegerile. Şi fii atentă la atitudinea cu care faci aceste simplificări. Motivaţia ta să fie sinceră, corectă, clară şi din inimă, iar atitudinea să-ţi fie blândă, calmă, liniştită şi împăcată, fermă şi încrezătoare, susţinută şi amplificată de adevărul tău.
 
Flexibilitatea şi adaptarea din mers la toate influenţele exterioare sunt abilităţi care te pot ajuta, dar, pentru a evita capcana detaliilor inutile, întreabă-te ori de câte ori simţi că este cazul: „Ce este cel mai important pentru mine?”
 
Răspunsul este întotdeauna în inima ta, îl vei şti imediat. El poate fi conform aşteptărilor tale de moment, ori contrar acestora. Primeşte-l şi urmează-l. El îţi va direcţiona atenţia spre destinaţia ta şi îţi va fi mult mai uşor să faci alegerile potrivite împlinirii destinului tău.
 
Bucuresti : 10.03.2015
 
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)