marți, 18 martie 2014

Atenţie, Câine Rău!



 
Autori: Liliana si Adrian

De mai mult timp, pe mine şi pe iubitul meu ne preocupă un subiect extrem de important pe care, iată, acum îl aducem împreună în atenţia publică, subiect care vizează existenţa unui flagel social cu tentă periculoasă, ce ar putea intra în curand în atenţia Fiscului pentru neplata impozitelor aferente nenumăratelor sale proprietăţi.


În incursiunile noastre citadine prin localitatea de reşedinţă, dar nu numai, cât şi prin mai multe zone rurale pe străzile cărora ne-au purtat paşii în investigaţia noastră minuţioasă, am constatat acapararea a nenumărate proprietăţi imobiliare, în mod alarmant, de către un aşa numit domn “Câine Rău”.




La început am privit amuzaţi spre poza împricinatului, afişată ostentativ la intrarea câtorva imobile ce ne-au atras atenţia în periplul nostru. “Câine Rău” la stânga, “Câine Rău” la dreapta, pe orice stradă mergeam era imposibil să nu detectăm atenţionarea imperativă. Mesajul, luat ad-literam, nouă ni s-a părut destul de ambiguu. Oare ce dorea să ne comunice prin frontispiciul uneori auster, alteori opulent, dar de fiecare dată evident şi de neuitat, acest domn Câine Rău, acest moşier insidios, sătul să tot aştepte la granitele ţării?




Eram oare doar informaţi, în mod oficial, fără a se lăsa loc de îndoială, că în acele imobile îşi duce existenţa pământească dumnealui, aşa zisul Câine Rău, singur sau alături de “famelia” dumnealui?


Ori poate ni se atrăgea atenţia, pur şi simplu  că aceea este proprietatea susnumitului, iar noi, nişte simpli trecători, trebuia ca nu cumva să ne apropiem prea tare, ba, eventual, chiar să trecem pe trotuarul de vis-a-vis, pentru a nu disturba liniştea lugubră sau luxuriantă a clădirii insalubre sau somptuoase, după caz, ce trona dincolo de gardul ridicat înaintea noastră. Căci, trebuie să recunoaştem, am fost destul de intrigaţi când am constatat diversitatea foarte mare a acestor imobile în ceea ce priveşte gradul de abundenţă inspirat de imaginea lor aparentă, exterioară.




Am rămas contrariaţi şi nelămuriţi întrebându-ne de ce dl. Câine Rău a făcut acele achiziţii imobiliare atât de contrastante. Noi, să spunem direct, ne-am gândit şi la varianta că unele dintre ele, poate, avuseseră parte, ulterior achiziţiei, de anumite lucrări suplimentare de demolare, reconstrucţie, recondiţionare, renovare, redecorare şi/sau redirecţionare a proprietăţii către alţi membri de familie care au investit sau au beneficiat de investiţiile locative ale proprietarului real într-un mod subversiv şi/sau fraudulos.




Saaaau... Oare să fi înţeles noi greşit?... Oare nu cumva - de ce nu? - mesajul acela, însoţit de poza respectabilului, era doar o  frumoasă, deschisă şi sinceră invitaţie pe moşia sa? Poate că ne dorea ca musafiri la masă! Poate visase îndelung să-l onorăm cu prezenţa noastră şi, ca să fie sigur că-l găsim uşor în labirintul imobiliar, şi-a postat pe firmament numele şi invitaţia într-un mod oarecum inedit şi original.
Voi aţi mai văzut şi alte asemenea anunţuri din partea altor proprietari, înafara celor făcute publice de Domnul-Mister Câine Rău? Noi nu. În modestia noastră n-am îndrăznit să ne gândim prea mult la această variantă şi am sondat mult mai adânc alte variante ale dilemei, imaginaţia noastră fiindu-ne un aliat de nădejde în această acţiune desfăşurată pe domeniul public, dar vizând implicaţiile asupra acestuia a existenţei proprietăţilor particulare ale individului aceluia misterios. Nu excludem totuşi ideea că anunţul de la intrările atâtor imobile ar putea fi o invitaţie lansată chiar oricui o citeşte, pentru a intra cu curaj dincolo de porţile dărăpănate sau maiestuoase pe domeniile private ale domnului Câine Rău care poate că suferă de o singurătate acută în formă agravantă şi care, poate, are nevoie de companie.




În plus, ne-a atras atentia încă un lucru pe care l-am mai observat la dl. Câine Rău: stă foarte bine cu dantura şi doreşte ca toată lumea să ştie aceasta. Deşi nu apare râzând în poze (tertip folosit în general atunci când se doreşte afişarea lucrărilor dentare), nu ştim cum, dar reuşeşte sa îşi expună dinţii într-o formă elocventă.
În fine, străduindu-ne aici să facem o analiză exhaustivă a subiectului (dar nereuşind, evident, din cauza naturii oculte a personajului nostru), ne-am amintit acum că am întâlnit o dată, dar, atenţie, doar o singură dată, un anunţ care ne-a surprins şi ne-a lăsat fără grai: “Atenţie, Câine Agresiv!”. Sesizaţi caracterul neobişnuit al acestei apariţii? Cine oare să fie acest domn misterios Agresiv? Un competitor acerb care lucrează din umbră pe piaţa imobiliară, folosindu-se de aceeaşi strategie de marketing adoptată de dl. Câine Rău pentru a-şi induce în eroare clientela şi pentru a-şi subroga, astfel, o mare parte din beneficiile, prerogativele şi privilegiile implicite ale statutului social al celui dintâi cunoscut  Câine al ţării (sau poate chiar al lumii)? Hmmmm....... 



Să fie el un membru al familiei marelui magnat imobiliar Câine Rău, rudă care, sub umbrela unui pseudonim sugestiv, urmăreşte speculativ să culeagă roadele ivite din natura concurenţială – falsă, am spune noi - a tranzacţionărilor cu proprietăţi? Ori o fi, de fapt, doar vreun neica-nimeni, inconştient în propria-i micime, care s-a avântat în mod absurd în valurile acestui ocean al profiturilor grase, sperând şi el să prindă măcar un minuscul peştişor, măcar o fâţă slabă şi anemică, ce i-ar putea asigura traiul, la nivelul pretenţiilor lui mai mici, desigur, pe o perioadă destul de măricică?  Totuşi, agresivitatea este declarată făţiş, nu doar insinuată şi pare a fi un fel de leit-motiv predominant al caracterului familiei domnului Câine Rău, caracter moştenit genetic şi manifestat a-priori, motiv pentru care noi suntem foarte suspicioşi în ceea ce-l priveşte.
N-am exclus nici ipoteza că ar putea fi un impostor, un infiltrat în interiorul Clanului Câinilor Imobiliari, atât pentru a culege informaţii, cât şi pentru a-şi câştiga şi dovedi apartenenţa la el prin calităţile sale de necontestat, demonstrând efectiv, cu ferocitate acerbă, muşcătura de posterior şi arătându-şi colţii lungi şi ascuţiţi oricui se încumetă doar şi numai să-i treacă pe dinainte. Misterul planează încă asupra acestei apariţii neobişnuite şi singulare pe o piaţă evident şi direct influenţată de marele dezvoltator imobiliar, de marele latifundiar binecunoscut – dl. Câine Rău.




Noi am încercat să elucidăm aici unele din misterele acestui subiect. Dar lumea aceasta este tărâmul tuturor  posibilităţilor. Cu atât mai mult cu cât trăim într-o lume în continuă schimbare şi evoluţie în mijlocul căreia constatăm că deja o nouă verigă a lanţului trofic şi-a făcut simţită prezenţa. Domnul Câine Rău ar trebui să îşi facă griji şi să îşi ia măsuri de prevedere..




Astfel, din misterioasa lume orientală, cu parfum de mirodenii şi cântec de elefanţi, un intrus pe care îl bănuim că pândeşte la colţ îşi pregăteşte deja ofensiva. 


După cum credem noi, în curând vom vedea tăbliţele care atestă noul proprietar. Din surse ce nu pot fi dezvăluite am aflat că vom citi numele lui pe cât mai multe proprietăţi: “Atenţie, Pisica Kung Fu”. 
Doamne, apără şi păzeşte !




Dar... Doamne, să fie adevărat ? Când credeam că nu mai este nici o speranţă de inocenţă în această lume în care dl. Câine Rău şi doamna Pisica Kung Fu fac legea, iată, am găsit pe cineva care pare să facă parte din ambele familii sau poate din nici una. Noi sperăm să fie ultima variantă. Un sufleţel canin felin ce se mulţumeşte cu un spaţiu locativ mult mai mic, pe care nu este afişată nici o pancartă. Nu spunem mai multe despre tânăra speranţă pentru un viitor luminos, dar vă lăsăm să îl admiraţi în pozele de mai jos.

 

Doamne, apără-l şi păzeşte-l !


Bucuresti : 14.03.2014

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)